7 juli 2021-De “oude” wordt vervangen door de “nieuwe”

Na 12,5 jaar trouwe dienst krijgen de bewoners hun nieuwe rolstoelbus. Een mooi moment……We hebben weer voor een Mercedes gekozen, omdat de vorige 12,5 jaar trouwe dienst heeft bewezen. We hopen dat de nieuwe dit in de toekomst ook gaat doen. Gelukkig hebben we heel veel sponsoren kunnen vinden, zoals de Protestantse Gemeente Brielle met een bijzonder royale gift. Ook Gemeente Brielle bedankt, die het belang ervan inzag voor onze gemeente en ook heeft gedoneerd, net als de Merula Stichting. Ook een bedankje aan Careyn, want de bus moet ook rijden en er moet ook wegenbelasting betaald worden en voor het onderhoud betaald worden.

Hij is er, de nieuwe rolstoelbus! (Foto: Wil van Balen)
Hij is er, de nieuwe rolstoelbus! (Foto: Wil van Balen)

Joop van Doren, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Plantage, vertelde op deze heuglijke middag hoe de aankoop mogelijk is gemaakt: ‘Binnen het bestuur hebben we er lang over gesproken en gemeend het te moeten doen. Ook voor de bewoners is de afgelopen periode door Corona een moeilijke tijd geweest. De stichting heeft in deze periode allerlei dingen voor de bewoners gedaan, zoals op aardbeien, ijsjes en haring getrakteerd en voor muziek gezorgd, om het zo nog een beetje leuk te maken. En het zet je ook aan het denken als bestuur, moeten we in deze tijd dan nog wel gaan investeren in een bus? Maar het is al zo moeilijk als je hier zit om dingen te doen die buiten je vermogen liggen. Met een bus kun je naar het Feyenoord stadion voor een leuke voetbalwedstrijd, naar Ahoy, naar Utrecht voor bijvoorbeeld een muziekevenement. Daarom toch een ‘ja’ en dus overgegaan tot de aanschaf van een nieuwe Mercedes-bus, want de oude bus is 12,5 jaar oud en is toe aan zijn pensioen.

Burgemeester Gregor Rensen ontving vervolgens de sleutels uit handen van de voorzitter, waarna hij het woord nam: ‘Dit is een prachtig moment, voor de stichting, maar zeker ook voor de bewoners, voor de chauffeurs en alle vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat de bewoners ook gewoon deel uit kunnen blijven maken van de samenleving ondanks alle beperkingen. Voor hen is het ontzettend belangrijk dat zij ook naar evenementen en dergelijke kunnen gaan. De bus heeft een heel erg belangrijke functie. Ik ben dan ook erg blij dat het allemaal is gelukt om het geld bij elkaar te krijgen!’

Hierna volgde nog een feestelijk moment. Margriet, één van de oudste bewoners, werd als allereerste met de lift de bus in gereden. Samen met de burgemeester werd er vervolgens een (klein) eerste rondje gereden!