Interview met Ben Hoedemakers; Chauffeur van de Rolstoelbus

Ben Hoedemakers; Chauffeur en Ritcoördinator Rolstoelbus Plantage.
In onderstaand interview een nadere kennismaking met Ben. De vragen werden voor een deel ingebracht door Nils Kroczek, bewoner van afdeling ONS. Via een 10-tal vragen maken wij nader kennis met deze vrijwilliger wiens inzet zeer gewaardeerd wordt door de Vrienden van de Plantage. Deze stichting is immers eigenaar van de rolstoelbus. Zonder chauffeurs zou de inzet van de bus niet mogelijk zijn.
Hoe lang doe je dit werk al Ben ? “Ik ging op 1 januari 2019 met Pensioen en zat in maart 2019 al op de bus. Ik wist al dat ik op het moment van pensionering vrijwilligerswerk zou gaan doen en dit kwam op mijn pad.”

Wat heb je hiervoor gedaan? “Ik heb ruim 45 jaar bij Shell gewerkt waar ik mij bezig hield met onderhoud en coördinatie van de stops in de brede zin des woords.”
Wat vind je leuk aan je werk op de bus. “Hier kan ik kort over zijn en dat is mensen blij maken.”
En waar baal je van? “Balen is een groot woord maar ik heb wel eens het idee dat wat ik doe slechts een druppel op een gloeiende plaat is in de zorg. Er kan nog zoveel meer!”
Wat is je favoriete eten? “Ook daar kan ik kort over zijn. Ik hou erg van de Italiaanse keuken.”
Wat zijn je hobbies? “Mijn interesse gaat uit naar muziek luisteren en muziek maken”.
Wil je met anderen samen spelen ? “Nee, ik speel het liefst alleen.”
Je favoriete muziek? “ Dat is prog.rock “
Wat was een leuke rit met de bus? “Eigenlijk is iedere rit wel leuk. Er gebeurt altijd wel wat. Een leuke opmerking of een onverwachts lichtpuntje.
”Wanneer is een dag voor jou geslaagd? “Een dag is voor mij geslaagd als de mensen die ik vervoerd heb tevreden zijn”
Zo leerden wij Ben wat beter kennen en in zijn antwoorden zien wij terug dat hij de echte goede vrijwilligers mentaliteit heeft en ook wel het bekende niet lullen maar poetsen. Pak de problemen gelijk aan en ga ze niet uit de weg.
Wij wensen Ben nog heel veel mooie ritten toe en bedanken hem voor zijn openhartige en eerlijke antwoorden.

Ben Hoedemakers